4 lastnosti, ki jih vedno podedujemo po svojem očetu

Lep po mami, pameten … isto po mami? Ni nujno
Ključne besede:
   geni    genetika    oče    dedno    lastnosti    otroci

Lep po mami, pameten … isto po mami? Ni nujno. Zaradi teh stvari se pari med seboj pogosto pregovarjajo. Bolj za zabavo, kot pa zares. A obstajajo štiri stvari, za katere pa je, po mnenju strokovnjakov, vedno zaslužen oče otroka.

 

SPOL

 

V trenutku, ko spermij oplodi jajčece, je znan spol otroka. In za spol je odgovoren izključno spermij, saj ima jajčna stena samo dva X kromosoma, medtem pa ima spermij en X in en Y kromosom. Spol dojenčka je tako odvisen od tega, ali bo jajčece oplodil X ali Y kromosom. Če je X, potem bo deklica, če pa je Y, pa bo dete moškega spola.

 

 

REFLEKS KIHANJA S POMOČJO SVETLOBE

 

Če kihnete vedno, ko pogledate v sonce, potem ste to najverjetneje podedovali od svojega očeta. Sindrom kihanja je fenomen, pri katerem ljudje kihnejo takoj, ko jih preseneti nenadna, močna svetloba.

 

 

PRSTNI ODTISI

 

Čeprav naj bi bili prstni odtisi nekaj, kar je edinstveno in nima nihče takšnih, kot jih imate vi, je znano, da imajo vsi otroci prstne odtise bolj podoben očetu, kot pa mami.

 

 

BARVNA SLEPOTA

 

To je redek pojav, pri katerem oseba ne razpozna barve popolnoma jasno, prepozna samo kontraste, torej črno-belo. A tu gre za težavo, ko oseba ne razloči redeče in zelene. Kar 5 % svetovnega prebivalstva ima ta sindrom, v večini moški, ki ga potem prenesejo tudi na svoje potomce.