8 naravnih metod, ki bodo pozdravile nadležni herpes

Ste že pozdravili herpes z limono ali krompirjem? Poskusite, lahko je ;)
Ključne besede:
   herpes    zdravilo    pripravek    kis    limona    zdravje    ustnica    mazilo    naravno    pomoč    hitro

1. ČESEN - vzemite strok česna, ga na drobno sesekljajte in nanesite na mesto s herpesom. Pustite učinkovati 10 minut. Oblogo nato sperite dol in ponovite še nekajkrat. Metoda pa ni dobra le za herpes, ampak tudi za podkožne mozolje. Slaba stran? Močen vonj. 

 

2. LIMONA - vsake toliko na obolelo mesto kapnete kapljico limoninega soka in herpes se bo začel vidno zmanjševati.

 

3. JABOLČNI KIS - je naravni antibiotik in pomaga na način, da vsakih 10 - 15 minut ustnice namažete s kisom. 

 

4. LED - v trenutku, ko začutite, da bo nastal herpes, si obolelo mesto začnite masirati z ledom. Obolelo mesto skušajte čimbolj podhladiti, kar bo ustavilo napredovanje okužbe.

 

5. KROMPIR - sok surovega krompirja blaži vnetja in pospešuje celjenje ran. Čez dan poskrbite, da si boste s krompirjem vlažili ustnice. S to metodo se herpes zdravi kakšen teden. 

 

6. PARFUM - nekateri parfumi vsebujejo parfum, ta pa zdravi oz. suši rane. Če res nimate druge možnosti (npr. ste na potovanju) in pri roki ničesar uporabnega, potem poskusite kar s parfumom. 

 

7. ALKOHOL - takoj, ko se pojavijo beli mehurčki, si ustnice sperite z alkoholom. Dovolj je, da ustnice namočite v alkohol, ki suši mehurčke herpesa. Seveda pomaga le močan alkohol, saj s pivom tega učinka ne boste dosegli. 

 

8. PROPOLIS - čebelji produkti so vsestransko uporabni, zdravi in zelo učinkoviti. Nanesite nekaj kapljic na obolelo mesto in počakajte, da se dobro vpije. Morda vas bo malce zapeklo, a nič hudega, saj boste vedeli, da tako učinkuje.