10 najpogostejših sanj in kaj v resnici pomenijo

Vam izpadajo zobje ali letite? To nekaj pomeni!
Ključne besede:
   sanje    pogosto    spanje    človek    zavest    pomen

Pogosto sanjate in ne veste, kaj bi te sanje pomenile? Tukaj imamo razlago 10-ih najpogostejših sanj in kaj v resnici pomenijo. 

 

 

1. PADANJE ALI UTAPLJANJE

 

Padanje ali utapljanje nakazuje na težave v vsakdanjem življenju. To je znak, da je prišel čas, da se ne obremenjujete preveč in da zaupate vase ter v svoje sposobnosti. Ne skrbite, saj bo življenje poskrbelo, da se bo vse odvilo v pravo smer, bodisi v službi, doma ali ljubezni.

 

 

2. BEŽANJE ALI PA VAS NEKDO LOVI

 

Te sanje nakazujejo na to, da se zaradi nečesa počutite ogrožene in da imate neko težavo, s katero se nočete soočiti. Sanje vas opozarjajo, da je čas, da se nehate slepiti in si metati pesek v oči. Zberite pogum, dvignite glavo in se podajte naprej - težavam se postavite po robu, saj se same od sebe ne bodo rešile.

 

3. V JAVNOSTI STE GOLI

 

Golota v sanjah predstavlja, da se zaradi določene stvari v življenju počutite precej ranljivo, tesnobno in neprijetno. To so sanje, ki so pogoste med ljudmi, ki se bodo v bližnji prihodnosti poročili, so ravno zamenjali službo ali na delovnem mestu doživeli spremembo. Sanje nakazujejo na situacijo, ko je človek izpostavljen javnosti ali se sooča z določeno osebo, ob kateri pa mu je neprijetno. 

 

 

4. NEPRIPRAVLJENOST PRI TESTU

 

Najbolj zanimivo je to, da so te sanje pogoste med ljudmi, ki so že zdavnaj zapustili šolske klopi ali tistimi, ki veljajo za velike perfekcioniste. Sanjate, da rešujete test in ne znate pravilnih odgovorov, zamujate, iščete učilnico, itd. Njihov pomen je povezan s stresnimi situacijami v resničnem življenju in nakazuje, da ste na nekem področju pod pritiskom. 

 

5. IZPADANJE ZOB

 

Sanje o zobeh so precej pogoste in pomenijo naslednje: Izpadanje zob, lomljenje zob, rast zob in vse ostale takšne in drugačne sanje, povezane z zobmi, so ene najbolj pogostih sanj. Največkrat so to zelo moteče in neprijetne sanje. Strokovnjaki pravijo, da imajo sanje o zobeh lahko pozitivno ali negativno sporočilo. Na eni strani lahko predstavljajo vaš osebni napredek, začetek nove in zelo obetavne poti, lahko pa razkrivajo vašo potrebo, da bi morali za sebe bolj skrbeti, saj v življenju izgubljate ravnotežje.

Sanje o zobeh so pogoste tudi zaradi povezav z našimi najbolj običajnimi strahovi - s strahom pred staranjem, pred nesprejetostjo v družbi in s strahom pred velikimi življenjskimi spremembami. V času velikih življenjskih tranzicij ali pričakovanj, so sanje o zobeh pogost stranski pojav.

 

6. UMIRANJE

 

Umiranje v sanjah naj vas ne prestraši saj pomeni opogumljajoč znak, da je čas za nov začetke, novo rojstvo in da k določeni stvari pristopite drugače, kot ste vajeni. Presekajte stare navade in začnite stvari početi drugače. 

 

 

7. ZAMUJANJE

 

Sanje o tem, da zamujate na delo, šolo, na pomemben dogodek ali da lovite avtobus, letalo, nakazujejo, da ste v življenju preobremenjeni. Sanje so opozorilo, da si ne nalagajte preveč stvari in ne dajajte obljub, ki se jih ne morete držati. Poslušajte svojo intuicijo in počnite stvari, ki so vam resnično pomembne - poslušajte sebe. 

 

 

8. NOSEČNOST

 

Nosečnost ali sanje o dojenčku so znak, da je v vas potreba, da se lotite nečesa novega. Lahko gre za nov projekt, imate novo idejo, nove načrte ali karkoli svežgega, ki čaka, da sanje spremenite v realnost. Nekatere sanje o nosečnosti a pomenijo tudi to, da imate morda osebne težave, ki se jih ne znate lotiti pravilno, da bi jih rešili - prosite za pomoč. 

 

 

9. PARTNER VAS VARA

 

Sanje so znak, da vam primanjkuje zaupanja v vašega partnerja ali v razmerje, nikakor pa niso znak, da vas partner v resničnem življenju vara. Sanje lahko nakazujejeo tudi na to, da vaš partner večino časa posveča drugim stvarem in vas malce zapostavlja. 

 

 

10. LETENJE

 

Letenje nakazuje na to, koliko nadzora imate v življenju. Se počutite svobodne ali vas je strah? Če vas letenje v sanjah navdaja z negativnimi občutki, je to znak, da morate k vsakdanjim preizkušnjam pristopiti z večjo mero zaupanja in samozavesti.