NE ZAVRZITE JIH: Te vrečke so zelo uporabne!

Pomagajo, da se znebite neprijetnega vonja
Ključne besede:
   kremen    pesek    vrečica    uporabnost    trik    ličila    avto    čevlji    vonj    trik

To so male vrečke, ki jih običajno najdete v torbicah, v škatlah s čevlji ali stvarmi, ki ste jih kupili na novo. Tam niso kar tako, ampak imajo svoj namen. To so vrečke s kremenom, ki stvari skušajo braniti pred vlago in jih čimdlje časa ohraniti kvalitetne. 

 

Vstavite jih v omaro z brisačami - če imajo vaše brisače neprijeten vonj, čeprav so oprane, potem lahko ukrepate tako, da nekaj vrečic kremena postavitev omaro in preprečite, da se navzamejo neprijetnega vonja.

 

Vstavite jih v torbo za fitnes - preznojena oblačila povzročijo, da se v torbi nabere veliko vlage, zato so vrečke idealne, da se tega znebite. Zaščitile bodo vaše športne čevlje in obleko ter preprečile razvoj bakterij in odgnale neprijeten vonj. 

 

Vstavite jih v omarico s čevlji - omare s čevlji se prav tako hitro navzamejo neprijetnega vonja, zato lahko to preprečite s tem, da vrečke postavite v omaro.

 

Ohranite kakovost ličil - to velja predvsem za ličila v prahu, ki lahko hitreje izgubijo kakovost. V torbico z ličili položite vrečico in si zagotovite, da bodo vaša ličila ostala dlje časa kvalitetna in uporabna.

 

Rešite telefon, ki je prišel v stik z vodo - če se vam je zmočil telefon, ga lahko rešite tako, da skledo napolnite z nekaj vrečicami kremena in telefon vstavite notri. Kremen bo posrkal vso odvečno vlago. 

 

Podaljšajte dobo britvic - britvico po uporabi vedno obrišite, saj, če ostane vlažna hitreje izgubi ostrino in postane neuporabna. Postavite jo v škatlo z nekaj vrečicami kremena, kar bo poskrbelo, da ostane suha, ostra in dlje časa služi svojemu namenu.

 

Ohranite stare fotografije - če spadate med tiste, ki fotografije namesto v albumu ali na računalniku hrani kar v škatli, potem se običajno zgodi, da čez čas zbledijo. To lahko preprečite tako, da v škatlo položite vrečice in jim vlaga ne bo prišla do živega. 

 

Rešite se vlage v avtu - neprestano zarošena stekla v avtu znajo biti precej težavna, zato se lahko tega rešite na enostaven način. Pod okna ali na armaturo sprednje šipe postavite nekaj vrečic, te pa bodo poskrbele, da se stekla ne bodo rosila, ko se boste zjutraj hoteli hitro odpeljati v službo. 

 

 

Domov | Ekipa | Združenje Radio2 | Program
Kontakt | Pogoji uporabe | Frekvence | Raba piškotkov | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del

Copyright © 2017 Radio 2