Stvari, ki jih morate imeti v denarnici: Številka 6 vas bo presenetila

Poskrbite, da bo vaša denarnica urejena ...
Ključne besede:
   denarnica    stvari    kartica    slika    računi

V denarnici velikokrat hranimo na kupe nepomembnih papirčkov, računov in ogromno kartic, ki jih sploh ne uporabljamo. Vse to, vašo denarnico le otežuje in jo dela v neredu. Poskrbite za vašo denarnico in imejte v njej le stvari, ki jih resnično potrebujete - brez odvečne krame.

 

Kaj potrebujete v vaši denarnici?

 

1. Največ 2 plačilni kartici - ni potrebe, da imate v svoji denarnici cel kup kartic, ki vam le zavzemajo prostor v denarnici in jih sploh ne uporabljate. Raznorazne kartice s popusti si lahko prenesete na telefon in omogočite več prostora v denarnici za druge bolj pomembne zadeve.

 

2. Zdravstvena kartica - zdravstveno kartico je vedno dobro imeti pri sebi, saj nikoli ne veste, kaj se vam lahko zgodi in potrebujete nujno pomoč.

 

3. Vsaj 20 EUR in nekaj drobiža - obstajajo mesta, kjer še vedno ni moč plačati s kartico, zato je takrat edina rešitev gotovina. Ne pozabite tudi na drobiž, ki vam pride prav takrat, ko boste morali plačati parkirno mesto ali uporabiti kakšen avtomat.

 

4. Vse račune vrzite stran  - računi, listki in raznorazni papirčki, ki so brez pomena, nimajo kaj iskati v vaši denarnici. Delajo gnečo in vam zavzemajo prostor. Denarnica je videti neurejena, razmetana in na nek način precej ''obremenjujoča''. Pomembne račune hranite doma, ne pa v denarnici. 

 

5. Ne imejte v njej osebne izkaznice ali potnega lista - to sta dokumenta, ki sta izredno pomembna, a ne v primeru, če denarnico izgubite ali vam jo kdo ukrade. Te vrste dokumentov shranjujte v posebni denarnici, ki jo imate skrito nekje v torbi ali doma na varnem. 

 

6. Imejte fotografijo otroka - strokovnjaki iz univerze v Angliji so dokazali, da je slika otroka v denarnici tista, ki najditelja pripravi do tega, da denarnico vrne lastniku. V več kot 80 % primerih se je zgodilo, da je denarnica prišla v roke lastnikov, medtem, ko so bile tiste brez fotografij večkrat pogrešane za vedno.