ENOSTAVNO IN OKUSNO KOSILO: Testenine z jurčki in porom

Sezona gob je tu, zato je čas, da si pripravite kosilo z jurčki!
Ključne besede:
   recept    gobe    jurčki    testenine    omaka    hrana

Poletja še ni čisto konec, a se je že začela gobarska sezona, ki naj bi veljala bolj za jesenko opravilo, a kaj hočemo, ko pa so gozdovi že polni gob. Ljudje na veliko nabirajo gobe in se nato s fotografijami polnih košar pohvalijo kar preko Facebooka. 

 

To sta opazila tudi Eva in Pečo ter prišla na idejo za eno mega kosilo. Na spletni strani Moji recepti sta našla recept za kosilo z jurčki. Pečo namreč obožuje jurčke, Eva pa je ljubiteljica testenin, zato sta to združila in našla recept, ki je kot nalašč za vse, ki imate radi enostavna, preprosta, hitra in predvsem noro okusna kosila! 

 

Sestavine: 

 

- 2 kosa pora

- sol

- 200 g masla

- 200 g jurčkov

- 1 čebula

- 2 žlici belega vina

- 20 g peteršilja

- svež limonin sok

- 400 g širokih rezancov

 

Priprava:

 

1. Por očistite in ga narežete na tanke kolobarje. Zatem ga 2 minuti kuhate v rahlo osoljenem kropu in ga ocedite.

 

2. V kozico nalijte malo vode in ko zavre, nanjo postavite skledo (ki ni vnetljiva) in vanjo nalijte 1 dcl vode.

 

3. 140 g masla narežite na kocke in ga nato postopoma vmešavajte v vročo vodo v skledi.

 

4. Skledo nato odstavite in stepajte omako 1 minuto. Zatem odcedite por in ga dodajte v skledo z omako (solite po okusu).

 

5. Zdaj je čas, da očistite in narežete jurčke ter nato še sesekljate čebulo.  

 

6. V ponvi stopite 60 g masla in na njem prepražite jurčke, da povre vsa tekočina. Dodajte na drobno sesekljano čebulo in jo pražite še dve minuti.

 

7. V osoljenem kropu skuhajte testenine. Odcedite vodo in jih postrezite na krožnikih. 

 

8. Na testenine zdaj nadevajte pražene gobce, okrog pa porazdelite omako s porom. Po želji lahko potresete tudi sir.

 

Pa dober tek!