Leta 1996 je v hrvaško morje vrgla steklenico s sporočilom! Našli so jo na Nizozemskem!

Eva in Pečo sta poklicala Anito, ki nam je zaupala celotno zgodbo
Ključne besede:
   steklenica    Nizozemska    sporočilo    Anita    Slovenija    morje    potovanje    najditelj    zgodba
Poklicali Anito in izvedeli zgodbo iz prve roke

Zgodbe, ki jih piše življenje, so včasih tako neverjetne, da bi jih skoraj zamenjali za film. Eno izmed takšnih sta našla voditelja Eva in Pečo ter govori o steklenici s sporočilom, ki je na pot krenila davnega leta 1996 in so jo našli šele to poletje!

 

42-letna Anita Debeljak Špes iz Šentjurja je davnega leta 1996 s prijateljicami dopustovala na Pagu in zgolj iz heca v morje vrgla steklenico s sporočilom. Na listič ni napisala nič izvirnega, le svoje osebne podatke, kot so ime, priimek, naslov in telefonsko številko. Leta so tako tekla naprej, Anita pa je na to steklenico že pozabila, a jo je to poletje čakalo presenečenje, ki si ga ni predstavljala nikoli. 

 

Po 22-ih letih pa je sledilo presenečenje!

 

Steklenico je našel 17-letni Nizozemec Willliem Legrand in nato Anito poiskal kar preko Facebooka. Poslal ji je fotografijo sporočila in jo pošteno presenetil. Anita in njen mož sta takoj začela razmišljati, kako je to mogoče in po pregledu morskih tokov ugotovila, da je povsem mogoče in da je v tem primeru za steklenico že zelo dolgo potovanje.

 

Anita in najditelj ostajata v stikih, z družino pa že načrtujejo izlet na Nizozemsko, kjer bo Anita po več kot 22-letih ponovno prijela steklenico, ki jo je povsem brez pričakovanj odvrgla v morje.

 

Nizozemec jo je kontaktiral na Facebooku in jo pošteno presenetil (Foto: Anita Facebook)

 

''Steklenico mi jo je hotel poslati, a sem rekla, da grem po njo na Nizozmesko!'' (Foto: Anita Facebook)