PRVA ČRKA vašega imena o vas pove več, kot si mislite ...

Hitro preverite in ugotovite, kaj se skriva za prvo črko vašega imena
Ključne besede:
   črka    ime    pomen    osebnost    značaj    karakter    resnica

V pomen človekovega imena so verjele vse starodavne kulture. Nekateri trdijo, da imena ne dobimo po naključju in da vpliva na naš značaj ter zaznamuje našo življenjsko pot.

 

A – črka je pokazatelj močne osebnosti. Simbolizira močnega posameznika, ki želi živeti po svojih pravilih, je izrazito energičen in ima pogum, da se bori za svoje cilje. V ljubezni ga pogosto spremljajo težave, zato gre skozi več resnih zvez, v katerih išče nekoga, ki bi ga podpiral pri njegovih ciljih.

 

B – obstaja precejšnja možnost, da si zelo temperamenten in da te drugi vidijo kot emotivno osebnost. Zmožen si se žrtvovati za druge, pogosto na lastno škodo. Črka B se povezuje tudi z užitki – v kuhanju, seksu, alkoholu …Znaš biti nedosleden, v življenju pa težiš za ravnotežjem. Ne zaljubljaš se zlahka in pogosto življenje preživiš le z eno osebo.

 

C in Č – si zelo občutljiv in vreden zaupanja. Si človek, ki mu je družina najpomembnejša v življenju. Imaš pa lahko tudi negativno stran – če ti nekdo stopi na žulj, lahko postaneš maščevalen.  

 

D – si zelo senzualen in sloviš kot odličen ljubimec. Držiš obljube, in čeprav imaš veliko znancev, le redke spustiš tako blizu, da bi te lahko ranili. Si karizmatičen in imaš obilico energije, zato te mnogi želijo v svoji bližini.

 

E – si zelo družaben in ceniš prijateljstvo. Zelo si spreten z rokami, rad si ustvarjalen, izdeluješ malenkosti, ali preprosto popravljaš stvari. V ljubezni nisi med najbolj zvestimi, umiriš se šele pri štiridesetih.

 

F – si velik optimist in veseljak ter vedno vidiš dobro plat stvari. Med osebami z imenom na F je veliko poklicnih zabavljačev, bodisi komikov bodisi umetnikov. Lažje se znajdeš v družbi kot 'ena na ena', kjer se počutiš ranljivo. V ljubezni si previden in nagnjen k platonskim zvezam.

 

G – si filozofsko naravnan in rad razpravljaš. Stvari se te globoko dotaknejo. Motijo te površni ljudje, smisel življenja pogosto iščeš v veri, meditaciji ali življenjskem slogu. Pogosti si lahkoveren, zaradi česar večkrat doživljaš razočaranja. Imaš velika, včasih tudi prevelika pričakovanja do drugih.

 

H – ta črka simbolizira ustvarjalno moč. SI visoko motiviran, perfekcionist in imaš stvari rad pod nadzorom. Možno je, da te ljubezenski odnosi ovirajo na poti do kariernih uspehov, ker izčrpavajo tvojo energijo. Uspeh ti je usojen in pogosto postaneš premožnejši od drugih.    

 

I – si pravičen in dobronameren ter imaš rad, da vse teče po nekem redu. Ljudje, ki ga ne spoštujejo, pa te zelo motijo. Imaš prefinjen okus in slog, rad imaš novotarije ter se rad učiš novih stvari. V odnosih si dokaj brezkompromisen – ali ti je nekdo všeč in ti odgovarja, ali pa z njim sploh nočeš imeti opravka. 

 

J – si zelo ambiciozen in ne izbiraš sredstev, da dosežeš, kar želiš. Tako v poslu kot v ljubezni. Si boleče iskren, zato imaš precej sovražnikov. Pravi prijatelji pa znajo ceniti tvoje vrednote in ne zamerijo neobzirnosti. Si zelo duhovit in pogosto ironičen, v življenju pa je zate pomembno, da najdeš resnega partnerja, ki ti nudi dovolj pozornosti, da bi bil pomirjen in srečen. 

 

K – ta črka predstavlja ekstreme, zato njegovi ''lastniki'' v življenju zamenjajo kar nekaj vlog – od upornika, poslovneža in zapeljivca do družinskega človeka … Si čustven in želiš biti v središču pozornosti, verjetno pa je, da si zelo romantičen ljubimec z nenasitnim libidom.

 

L – si zelo energičen in karizmatičen. Rad potuješ, širiš svoja obzorja, skačeš iz razmerja v razmerje in menjaš službe. To počneš z lahkoto in brez odvečnih čustev. Mir si lahko obetaš šele v zrelih letih, v okvirih, ki si jih sam postaviš.

 

M – si pogumen, bister in marljiv v službi. Si zelo zvest prijatelj, ki odlično svetuje drugim. Kljub temu si zmožen prefinjene manipulacije, s katero na prikrit način dobiš tisto, kar želiš od drugih. V zakonu si dober partner, kot starš pa poln ljubezni in razumevanja. 

 

N – ta črka običajno izraža zmožnosti računanja, predvidevanja in načrtovanja. Odličen si v komunikaciji, zaradi svoje ustvarjalnosti in vizije pa te drugi pogosto doživljajo kot ekscentrika. Rad analiziraš tuje obnašanje in iščeš skrivna znamenja, v ljubezni pa si pogosto nezaupljiv, potem ko so ti enkrat zlomili srce.

 

O – črka simbolizira modrost in izobrazbo. Številno ljudje s to črko so pisatelji in profesorji, ali pa se na splošno ukvarjajo z izobraževanjem. Imajo visoka moralna načela, ki se jih držijo, sorodno dušo pa običajno srečajo že v mladih letih. Zaradi svojih stališč, ki jih goreče branijo, hitro pridejo v spor z drugimi, ne glede na to pa jih večina zelo spoštuje.

 

P – ljudje na to črko so običajno zelo bistri in nadarjeni. Že v mladosti kažejo, da so zrelejši od vrstnikov. Privlačijo jih partnerji, ki jih z nečim impresionirajo – izkušnjami, inteligenco, bogastvom ali ugledom. Radi se dobro zabavajo, znajo pa tudi pretirano dramatizirati, zaradi česar jih lahko okolica dojema kot naporne. 

 

R – si zelo zvest, sočuten in pokažeš svojo naklonjenost, vendar le do bližnjih, medtem ko si do ostalih zadržan. Nisi pretirano družaben, najbolj pa ceniš svoj mir in uživanje v objemu partnerja. Na poklicnem področju obožuješ izzive, si preračunljiv in precej ambiciozen.

 

S/Š – izžarevaš seksapil in privlačnost. Rad si v središču pozornosti in se zabavaš. Obožuješ glamur in lepe stvari. Materialne stvari ti pomenijo veliko, saj predstavljajo uspeh in varnost. Med ''S-ji'' in ''Š-ji'' je veliko politikov, igralcev, modelov in pevcev. 

 

T – si hiperaktiven in vedno z nečim zaposlen, včasih celo toliko, da težko vzdržuješ ljubezenske in prijateljske odnose. V mladosti se ''T-ji'' pogosto osredotočajo na ljubezen, vsako razmerje pa se jim zdi usodno. Z leti postanejo bolj prizemljeni in iščejo uspeh v karieri ter družini.

 

U – si dokaj neorganiziran, tvoje življenje je videti kaotično in vedno se ti nekam mudi. Pa ne gre za to, da ne bi mogel drugače živeti – rad imaš pritisk, ki te žene naprej. Ne želiš biti sam in vedno iščeš družbo, v ljubezni pa si zelo zvest in se včasih celo preveč posvečaš razmerju. 

 

V – si prizemljen in praktičen. Si zelo iznajdljiv, zato vedno iščeš nove cilje in načrte, pri katerih vztrajaš. Znaš biti pasiven, če ti nekaj ni po godu, sicer pa si velik ljubitelj govoric. To je tvoj priljubljen konjiček. V ljubezni si lahko posesiven in ljubosumen, a vedno strasten.

 

Z/Ž – imaš veliko zaupanja v druge ljudi, v družbi pa si pobudnik večine aktivnosti. Rad svetuješ drugim, čeprav sam redko iščeš pomoč. V težkih trenutkih se raje zapreš vase. V mladosti si v ljubezni naiven, zaradi česar si lahko pogosto ranjen, v srednjih letih pa pridobiš veliko samozaupanja in občutek umirjenosti.