Trije strahovi, ki jih bo vaš partner raje obdržal zase

Včasih se boji, da bi vas izgubil
Ključne besede:
   ljubosumnost    izkušnje    strahovi    moški    denar    samozavest    sekiranje Ljubosumje ni zdravo v nobeni zvezi

Ljubosumje ni zdravo v nobeni zvezi

Moški ne želijo naglas priznati, da jih je strah, saj so mnenja, da je strah za nemočne. V sebi nemalokrat skrivajo kar nekaj strahov, obstajajo pa trije, ki najbolj izstopajo ter jih raje zadržijo zase.

 

1. Pomanjkanje izkušenj 

 

Bodisi so to izkušnje v karieri, seksu ali nasplošno v življenju, ki moškega naredijo samozavestnega, močnega ter ga izpopolnijo do te mere, da je lahko kos takšnim in drugačnim nalogam ter predvsem v tem, da skrbi za družino. Moški so do 25-ega leta obremenjeni s tem, da imajo premalo izkušenj v seksu, medtem, ko se starejši moški obremenjujejo z izkušnjami na področju starševstva in kariere. Občutek, da je v življenju dosegel premalo in se v preteklosti ni dobro izkazal ga spremlja na vsakem koraku, zato si želi, da je čimbolj občudovan, sploh s strani partnerke. Potem pa nastopijo tista ''kritična leta,'' ko si marsikdo po 50. letu privošči motor, čoln, boljši avto ali še kaj podobnega, da samemu sebi dokaže, da še ni za staro šaro in lahko doseže marsikaj - med drugim dobi tudi kakšen pogled pripadnice nežnejšega spola za dober ego.  

 

 

2. Prevelika ljubosumnost

 

Običajno so ženske tiste, ki hitro pokažejo ljubosumnost, medtem, ko moški to raje zadržijo v sebi, čeprav bi velikokrat radi zagnali vik in krik. Veliko moških si v svojem življenju ne želi drame, saj je dovolj zrel, da bi lahko s prevelikim ljubosumje razdrl zaupanje in izpadel copata - zato vsebi zadržuje in skuša pretentati ljubosumnost s tem, da gre s prijaelji v družbo, se smeje in dela, kot da ni nič. To, da je ljubosumen vam zagotovo ne bo povedal ali pokazal, ampak se bo delal, da mu je vseeno. Takšen moški da občutek, da morda ženske nima rad, ker mu je zanjo vseeno, a je resnica drugačna. Zaveda se, da bi s prevelikim ljubosumjem izgubil žensko, ki jo ljubi in se tolaži s tem, da ga ima tudi ona rada ter ni potrrebe po paniki. 

 

 

3. Premalo zaslužka

 

Že od nekdaj so moški smatrani za tiste, ki k hiši nosijo denar, ženska pa poskrbi za gospodinjstvo in družino. To danes ne velja več, a se je še vedno obdržalo do te mere, da je moški tisti, ki drži družino pokonci ter poskrbi, da nobenemu nič ne manjka. Če premalo zasluži in vidi, da ni sposoben sebi ali svojim najdražjim privoščiti najboljše, ga to spravlja v slabo voljo in občutek pomanjkanja moči. V primerih, kjer v razmerju več zasluži ženska pa zna nastopiti težava, saj se takrat počuti manjvrednega in ga postane strah, da bi ga morda partnerka zapustila, ker je ne more preživljati tako, kot si zasluži. Moški so velikokrat s kariero bolj obremenjeni in jim denar pomeni več, kot si mislimo - to pa ne pomeni, da je materialist, ampak, da bi rad le, da njegova družina živi kar se da lepo.