Na te načine boste MALČKA pripravili do tega, da bo jedel še kaj DRUGEGA kot samo POMFRI in PICO!

Splača se poskusiti!
Ključne besede:
   otroci    otrok    hrana    restavracija    dopust    počitnice    okusi    okus    harmonija Otroci se običajno odločijo za isto stvar!

Otroci se običajno odločijo za isto stvar!

Naši otroci pogosto jedo precej enolično hrano, sploh, če se odpravimo v restavracije. Tam so pogosto v ponudbi otroški meniji, ki pa so sestavljeni iz ocvrtega krompirčka, pohančka ali pa pice. In definitivno to ni všeč avanturistom, ki na potovanjih in počitnicah radi pokušajo nova okuse. Seveda od otroka ne moreš zahtevati, da je iste stvari kot vi, a vsekakor si vsak starš želi, da bi otroku lahko približal nove okuse. Izbirčni malčki pa se ne dajo kar tako. No, morda vam ravno na potovanju lahko uspe. Spodnji nasveti vam lahko pomagajo.

 

JEJTE Z LOKALCI

Z otrok pojdite v neko gostilno ali restavracijo, v kateri jedo tudi domačini. Domačine lahko povprašate, kaj oni svojim otrokom dajo jesti in nato poskusite z jedjo, ki jo jedo tudi njihovi vrstniki. Če bodo otroci videli svoje sovrstnike, ki jedo isto hrano, potem jo bodo lažje poskusili tudi sami.

 

OBISK LOKALNE TRŽNICE

Skozi igre je otrokom marsikaj najlašje približati. Pojdite na tržnico in poskusite katero izmed živil, ki so tam naprodaj. Če bo prodajalec jedi ponudil vašemu malčku, potem bo okušanje novega bolj zabavno, kot če bi jih ponudil sam/a. Če je otrok že dovolj star pa mu lahko ponudite tudi nekaj denarja in mu rečete, naj si kupi tisto hrano, ki si jo sam želi. Tako bo to zanj postala prava avantura.

 

OBED NAJ NE BO SAMO OBED! PRIPRAVITE DOGODEK!

Preden se z otrokom odpravite v restavracijo mu povejte, da je to prav poseben dogodek. Oblecite se lepo in otroka navdušite s tem, da bo tudi on lahko jedel nekaj posebnega, kot odrasli. Potem mu v restavraciji predstavite nove jedi in dodajte, da kaj takega pa ne more jesti prav pogosto. Tako bo bolj z zanimanjem izbral nekaj posebnega.