7 PRAVIL, ki bodo nakupovanje na razprodajah naredila še bolj POPOLNO!

Upoštevaj jih in zapravil/a boš manj!
Ključne besede:
   nakupovanje    nakupi    znižanja    razprodaje    cene    nasveti    trik

Trenutno se nahajamo v sezoni razprodaj. Povsod so znižanja in popusti in včasih človek ne ve več, kaj bi kupil. Zato smo zate pripravili nekaj nasvetov, s katerimi se lahko izogneš mamljivim ponudbam in brezglavemu zapravljanju ter ne kupujete stvari, ki jih pravzaprav sploh ne potrebujete.

 

1. DOBRA ODLOČITEV

Če se nikakor ne moreš izogniti razprodajam, potem glej, da vsaj kupiš in investiraš v nekaj res kakovostnega, v nekaj, kar si že dlje časa želiš kupiti. Naj bodo to izdelki, ob katerih boš rez začutil/a zadovoljstvo in veselje.

 

2. SE LAHKO ODREČEŠ NAKUPOVANJU?

Tako kot se je treba enkrat odpovedati pretiranemu prenažiranju, tako se moraš odpovedati tudi nakupovanju. Naredi nekajmesečno pavzo od nakupovanja in videla boš, da sploh ni tako težko.

 

3. PRIPRAVI NAKUPOVALNI LISTEK

Ko ti neke stvari zmanjka, jo zapiši v listek. Imej isti sistem kot v kuhinji in ko se nabere nekaj stvari, potem se z listkom odpravi v trgovino in kupi samo tisto, kar res potrebuješ.

 

4. SPRAVI RAČUN

Najprej se pozanimaj, če izdelek sploh lahko vrneš. Nato pa doma takoj preveri, če izdelek sploh paše k vsemu, kar si nakupila in kar že imaš v omari. Če se izkaže za nepremišljen nakup, potem ga vrni.

 

5. POSTAVI SI VPRAŠANJA

Preden se odpraviš po nakupih in se odločiš, da izdelek vzameš, si postavi nekaj vprašanj: Ali res potrebuješ ta izdelek? Kako bo dopolnil tvojo garderobo? Ga bom oblekel/a vsaj tridesetkrat?

 

6. PLAČAJ Z GOTOVINO

Ko plačuješ z gotovino, imaš denar pred sabo in točno vidiš, kaj in koliko zapravljaš. Zato so odločitve pogosto bolj preudarne.

 

7. POLNA CENA

Če je cena rdeča in znižana še ne pomeni, da je zares ugodna. Pogosto si rečemo, da to je pa tako poceni, da moramo nujno vzeti. Vprašaj se, če bi ta izdelek kupila tudi po polni ceni!