PET dejstev, ki jih o LUBENICI zagotovo nisi vedel/a!

Ko boš prebral tole, si boš zagotovo privoščil košček lubenice!
Ključne besede:
   lubenica    zdravje    sadje    dejstva    uživaj    hrana    okusno    poletje Kako pogosto uživaš lubenico?

Kako pogosto uživaš lubenico?

Z gotovostjo lahko rečemo, da je ta sladki sadež, lubenica, zagotovo najbolj priljubljen sadež mnogih ljudi, predvsem v poletnem času. Ne samo dobra, lubenica je po navedbah zdravnikov tudi zelo zdrava. V resnici pa lubenica spada med zelenjavo, a mnogi jo imajo za sadje. To pa je pet stvari, ki te bodo še bolj prepričale v to, da boš lubenico jedel/a vsak dan!

 

1. POSKRBI ZA ČIŠČENJE ORGANIZMA

Lubenica je bogata z vodo, ima zelo malo kalorij in je zato odlična pri dietah. Pomaga pri izločanju strupov, zato lahko z uživanjem lubenice čistimo organizem. Poleg tega pa je odlična tudi pri krepitvi imunskega sistema in ščiti tvoje zdravje.

 

2. VSEBUJE OGROMNO VITAMINA C

Pa ne samo vitamina C, lubenica vsebuje še vitamin B6, B1 in mangan. Predvsem vitamin C poskrbi za odpornost, mangan pa skrbi za lepo koži in močne kosti.

 

3. LUBENICA JE BOGATA Z VITAMINOM A

Vitamin A je zelo pomemben za zdravje tvoje kože, sluznice pluč in ustne votline, lubenica pa ga vsebuje ogromno. Zato je to definitivno dobra izbira.

 

4. LUBENICA JE BOGATA Z ANTIOKSIDANTI

Pri preprečevanju raka dojke, prostate, debelega črevesja, pljuč in trebušne slinavke so zelo učinkoviti likopen, beta-karoten, lutein, zeaksantin in kriptoksantin. Lubenica vsebuje vse te, zato le glej, da si jo danes popoldne privoščiš kakšen kos.

 

5. VSEBUJE KALIJ

Lubenica je odličen izvor kalija, ta pa je zelo pomemben za ravnotežje elektrolitov, ki imajo zelo pomembno funkcijo pri uravnavanju srčnega ritma in pritiska. Pomaga pri preprečevanju srčne in možganske kapi.