Donaldu Trumpu zagrozili tudi The Rolling Stones

Seznam jeznih glasbenikov je vse daljši
Ključne besede:
   The Rolling Stones    Donald Trump    Start Me Up    Sting    Neil Young    R.E.M.    Adele    Aerosmith

Tudi legendarna skupina The Rolling Stones je od sedaj na seznamu glasbenikov, ki so Donaldu Trumpu prepovedali uporabljati pesmi v njegovi kampanji za predsedniško nominacijo. Ameriški bogataš je v volilnem boju doslej uporabljal vsaj dve pesmi Stonesov – ''Strat Me Up'' in ''You Can't Always Get What You Want'', zdaj pa se je oglasil predstavnik britanskih rokerjev in zahteval, da preneha s takšno prakso.

Trump kljub temu ne goji zamer do ''Rollingov''. ''S tem nimam nikakršnih težav, rad imam Micka Jaggerja,'' je povedal.   

Trumpa to zagotovo ni presenetilo, saj so mu uporabo svoje glasbe odrekli že Neil Young, The Aerosmith, Everlast, Adele in R.E.M. Še posebej besen je bil frontman skupine, Michael Stipe, ki je na spletu zapisal: ''Ne uporabljaj naše glasbe ali mojega glasu za tvojo trapasto kampanjo.''

V ZDA politiki sicer ne potrebujejo dovoljenja za uporabo glasbe, če od pristojnega združenja odkupijo pravice. Kljub temu lahko glasbeniki zahtevajo prepoved predvajanja njihovih skladb, če menijo, da se uporablja v neprimerne namene. 

Sicer pa Trump ni prvi ameriški politik, ki so se mu zvezde odrekle. Tudi Bruce Springsteen je ameriškemu predsedniku Ronaldu Reaganu prepovedal uporabo pesmi ''Born in the U.S.A''.