Prodala bo pismo Kurta Cobaina

Zbiralci bodo morali odšteti vsaj 20 tisočakov
Ključne besede:
   Curt Cobain    Juliana Hatfield    Blake Babies    pismo

Juliana Hatfield, nekdanja pevka Blake Babies, prodaja spomin na Kurta Cobaina, ker je zašla v finačne težave. Legendarni pevec Nirvane ima z leti vse večjo ceno, zato skušajo na ta račun nekaj cvenka potegniti tudi njegovi znanci.

Juliana Hatfield zaradi dolgov razmišlja, da bi se ločila od dragocenega, ročno napisanega pisma, upoštevala pa bo vsako ponudbo, višjo od 20.000 dolarjev.  Pismo ji je Cobain poslal po tem, ko sta se na kratko prvič in zadnjič srečala na Nirvaninem koncertu v New Yorku leta 1993. Medsebojna naklonjenost je bila očitno kljub temu močna.

''Kot je tudi Kurt omenil v pismu, je bilo takrat v zaodrju veliko ljudi, ki so želeli njegovo pozornost, stisniti roko ali ga vsaj pozdraviti. Slačilnica je bila zelo majhna in natlačena,'' se spominja Hatfieldova. ''Ni bilo veliko časa za pogovor, toda Kurt je bil zelo spoštljiv v teh nekaj minutah, jaz pa sem bila zelo hvaležna, da sem ga končno spoznala.'' 

Po njenem mnenju naj bi zgodovinski in osebni detajli iz pisma zagotavljali njegovo vrednost. ''Ne vem, če bom sama ostala zapisana v zgodovini glasbe. Verjamem pa, da obstajajo oboževalci Nirvane, ki si želijo imeti tako redek primerek iz njegove zapuščine,'' še meni Juliana, ki sicer ni povsem prepričana, ali si pismo res želi prodati. ''Ne bom sprejela manj kot 20 tisočakov, pa tudi v tem primeru si lahko v zadnjem trenutku še premislim.''  

Za ljubitelje pa je morda zanimiv tudi podatek, da na spletu prodajajo Cobainovo kitaro z njegove zadnje ameriške turneje, zanjo pa pričakujejo precej več kot 150.000 evrov.