Najbolj škandalozni pari v glasbeni zgodovini

Poroka s sestrično, skrbništvo nad grupijko …
Ključne besede:
   Eric Clapton    Pattie Boyd    Sonny    Cher    Jerry Lee Lewis    Myra Gale Brown    Dennis Wilson (The Beach Boys)    Shawn Love    Dennis Wilson    Bill Wyman (The Rolling Stones)    Mandy Smith    Jermaine Jackson    Alejandra Oaziaza    Elvis Presley    Priscilla Beaulieu

Eric Clapton in Pattie Boyd

Kitarski bog Clapton se je počutil več kot krivega, ko se je zaljubil v ženo prijatelja in slavnega Beatla Georga Harrisona. Svojo agonijo je ubesedil v epski Layli. Harrisonov zakon se je sicer že brez tega bližal koncu, tako da sta Pattie in Clapton že kmalu stopila pred oltar, vendar tudi njuna zveza ni trajala.

Sonny in Cher

Bila sta zlat ameriški par kar nekaj časa, njuna romanca pa se je začela na nenavaden način. 27-letni Sonny Bono je bil že ločen, ko je srečal 16-letno Cherylin Sarkisian LaPierre v kavarni v Los Angelesu. Domneval je, da je starejša (ali pa naj bi mu sama natvezila drobno neresnico), zato ji je ponudil, da se kot gospodinja vseli v njegovo stanovanje. Postala sta bližnja prijatelja in nato še ljubimca. 

Jerry Lee Lewis in Myra Gale Brown

Pionir rocka je imel precej dobro leto 1958, dokler ni svetu predstavil svoje žene Myre. Ne le, da je štela komaj 13 let, ampak je bila tudi njegova sestrična. Za nameček ni bil niti dokončno ločen.   Ž

Dennis Wilson (The Beach Boys) in Shawn Love

Dennis je rivalstvo z bratrancem in članom skupine The Beach Boys Mikeom Loveom dvignil na novo raven, ko se je zapletel z njegovo 16-letno nezakonsko hčerko Shawn Marie Love. Leta 1982 sta se veselila naraščaja, leto pozneje, pri Shawninih 18-ih pa sta se poročila.  

Fotogalerija: Škandalozne ljubezni (8 slik)

Oglejte si galerijo slik
Steven Tyler in Julie Holcomb


Bill Wyman (The Rolling Stones) in Mandy Smith

52-letni Wyman se je poročil z 19-letno Mandy Smith leta 1989 – pet let po tem, ko ji je vzel nedolžnost. 

Jermaine Jackson in Alejandra Oaziaza

Dovolj nenavadno je bilo, ko je George Harrison ostal prijatelj z Ericom Claptonom, potem ko mu je slednji ukradel ženino srce, še bolj čudne pa so bile razmere pri Jacksonovih. Alejandra je namreč najprej povila dva malčka Randyju Jacksonu, nato pa se je leta 1995 poročila s starejšim Jermainom, s katerim sta prav tako imela nekaj otrok, tako da so bila družinska srečanja pri Jacksonih še bolj čudaška kot sicer.

Steven Tyler (The Aerosmith) in Julie Holcomb

27-letni frontman skupine The Aerosmith se je tako dobro zabaval s 16-letno grupijko Julie, da se je želel z njo poročiti. Da bi omilil škandal, je njene starše prepričal, da so se v njegov prid odrekli skrbništvu nad samostojno Julie. Njuno z drogami zaznamovano razmerje je trajalo tri leta. 

Elvis Presley in Priscilla Beaulieu

Ni se veliko govorilo o tem, da je bila bodoča gospa Presley stara šele 14 let, ko se je začela videvati z desetletje starejšim pevcem. Elvis naj bi bil sicer kavalir, ki jo je domov vedno pripeljal ob zgodnji uri, strinjal pa se je tudi z ''zunanjim nadzorom''. H Kralju se je vselila pri sedemnajstih, poročila pa sta se maja 1967 tik pred njenim dvaindvajsetim rojstnim dnem.