Obeta se dokumentarec o Whitney Houston

Zgodba o največjem glasu zadnjih 50 let
Ključne besede:
   Whitney Houston    dokumentarni film    I Will Always Love You

Pokojna diva popa Whitney Houston tudi štiri leta po tragični smrti še vedno privlači pozornost, njeno življenjsko zgodbo bodo zato ovekovečili v dokumentarnem filmu, katerega režijo je prevzel oskarjevec Kevin Macdonald. Avtoriziran dokumentarec še nima naslova, bo pa predstavil nepopačen in avtentičen vpogled v pevkino življenje. Njeno življenjsko zgodbo bo prikazal od zgodnjih dni, ko je prepevala gospel v cerkvenem zboru, do osupljivega uspeha, ki ga je dosegla kot planetarna zvezda s sedmimi zaporednimi uspešnicami na prvem mestu Billboardove lestvice. V film bodo vključeni tudi intervjuji z njenimi prijatelji, družino in sodelavci ter demo posnetki in redek arhivski material.   

''O Whitney niso nikoli povedali, kako brilijantna umetnica je bila. Po mnogo merilih je imela največji glas zadnjih 50 let. Spremenila je način petja v popu in ga zopet približala koreninam v bluesu in gospelu,'' je povedal Macdonald. ''Poleg tega je bila edinstvena tudi v tem, da je bila kot temnopolta umetnica uspešna v krajih, kjer to sicer ni običajno.''

Prihajata kar dva dokumentarca

Kljub vsem hvalnicam Macdonald zatrjuje, da v filmu ne bo bežal od temnejših obdobij pevkinega življenja – viharnega zakona z Bobbyjem Brownom in izgubljenega boja z drogami ter zasvojenostjo. Houstonova je umrla leta 2012, avtopsija je navajala kot vzrok smrti utopitev v kopalni kadi, vendar so kot možne vplive navajali tudi kokain in srčne težave. 

Macdonald je bil sicer z oskarjem nagrajen leta 2000 za dokumentarni film Dan v septembru, ki govori o tragičnem napadu na izraelske športnike na poletnih olimpijskih igrah leta 1972. 

Hkrati se pod vodstvom Nicka Broomfielda snema še en dokumentarec o veliki glasbenici, vendar brez avtorizacije njenih naslednikov. Broomfeld bo skušal dokumentirati ''sile, ki so pevko ustvarile in potem tudi uničile''. O legendarni Whitney, ki se je poslovila v 49. letu, je bilo že ogromno povedanega, verjetno pa bomo izvedeli tudi kaj novega. V karieri je prejela šest grammyjev, dva emmyja, prodala več kot 170 milijonov albumov, njena uspešnica I Will Always Love You pa je postala najbolje prodajani singel ženske izvajalke v bogati glasbeni zgodovini.