Imate vinski, sladkoren ali mlečni obraz?

Prehrana se hitro odrazi na obrazu
Ključne besede:
   obraz    vino    mleko    sladkor    rdečica    polt    podočnjaki

Preden izpijete kozarec mleka ali vina in posežete za priljubljenim posladkom, je dobro vedeti, kako na vas vplivajo določena živila., še posebej na občutljivo področje obraza.  

Sladkoren obraz

Simptomi: zabuhli podočnjaki, bleda ali sivkasta polt, vnete akne, razpršene po celotnem obrazu, upadel obraz. 

Redno uživanje sladkorja znatno vpliva na telesno težo, poleg tega pa nam tudi krade energijo in na druge načine ogroža zdravje, kar se vidi tudi na našem licu. Molekule sladkorja se vežejo na proteinska vlakna v naših celicah, to pa uničuje kolagen, ki skrbi za elastičnost kože. Zaradi tega se koža pospešeno stara, to pa se izraža tudi z omenjenimi simptomi. 

Mlečen obraz

Simptomi: temni podočnjaki, otečene veke, pojav aken, bled obraz, mozolji na bradi. 

Tudi če niste alergični na laktozo, lahko uživanje prevelikih količin mleka in mlečnih izdelkov, še posebej industrijskih, znatno vpliva na vaš videz in polt. Ko se staramo, telo izgublja encime, ki popolnoma razgrajujejo laktozo. To lahko privede do vnetnih procesov v celem telesu, še posebej pa na obrazu, ki je občutljiv na spremembe v organizmu, zato je lahko videti utrujeno in zabuhlo.  

Vinski obraz

Simptomi: mozolji nizko na čelu in med obrvmi, rdečica, poudarjene obrazne pore in dehidrirana koža, ki poudarja gube na področju čela, oči, nosa in ust. 

Črno vino je lahko koristno za organizem, če ga uživate v zmernih količinah. Če pa si privoščite več kot dva kozarca dnevno, se bo to najprej odrazilo na obrazu. Alkohol namreč dehidrira jetra, kar se vidi tudi na koži obraza, ki postane suha in brez življenja ter dodatno poudari gube.