ŽENSKE PRAVIJO: ''To so stvari, ki o NAS ne držijo in so izmišljene!''

Mit ali resnica?
Ključne besede:
   mit    ženska    trditve    laži    voznice    računalnik    resnica    moški

Mit ali resnica? Moški pravijo, da je vse napisano resnica, ženske pa pravijo, da je vse le mit. Tukaj imate 6 laži, ki so izmišljene ... vsaj tako pravijo dame, ki imajo zanje konkretno razlago ;)

 

1. Smo slabe voznice

 

Nismo slabe voznice, res pa je, da se naša vožnja razlikuje od vožnje moških. Medtem, ko oni vozijo, ženske premagujemo ovire. "Ali so vsi otroci varno pripeti? Imam s seboj vse stvari, ki jih potrebujem za v službo? Mimogrede moram pojesti še zdrav zajtrk, sporočiti šefici, da bom malce zamudila ..." In tako razdalja, ki jo moramo prevoziti postane le ena izmed mnogih ovir. 

 

 

2. Imamo slab spomin

 

Imamo odličen spomin, ki se vedno strinja z nami in točno ve, kaj si je vredno zapomniti in kaj je bolje pozabiti. To, da je dragi spet pozabil na obletnico, zagotovo ne bomo pozabile, kajne?

 

 

3. Potrebujemo veliko prtljage

 

Vedno je bolje imeti preveč prtljage, kot pa premalo. Ženske želimo biti dobro organizirane in pripravljene na vse.

 

 

4. Ves čas izgubljamo stvari

 

No, pravzaprav je stvar v tem, da jih ne izgubimo, ampak založimo. Vidite razliko? Natanko vemo, kje se stvari nahajajo, le najdemo jih ne.

 

 

5. Ne spoznamo se na računalnike

 

Še ena brca v temo. Ti ime Grace Murray Hopper zveni znano? Ne? To je bila pionirka računalništva, ki je razvila prvi prevajalnik za računalniški jezik in velja za avtorico priljubljenega izraza "debugging" za iskanje in odpravo računalniških napak.

 

 

6. Smo naivne

 

Nismo naivne, res pa je, da v življenju iščemo srečne konce. Nanje gledamo iz drugega zornega kota kot moški in srečo najdemo v majhnih stvareh (pomita posoda ob koncu dneva, kosilo s prijateljico, dobra knjiga ...).