Kam z otroki med prvomajskimi počitnicami?

Nekaj predlogov za vse okuse
Ključne besede:
   Lumpi park    Pustolovski park Postojna    Pravljični gozd    Tehniški muzej Bistra    ZOO Park Rožman    Hiša eksperimentov    Lutkovni muzej    Ljubljanski grad

Lutkovni muzej na Ljubljanskem gradu

V Lutkovnem muzeju je na ogled obsežna zbirka lutk in ostalih predmetov iz slovenske lutkovne zgodovine (scenski elementi, skice …). Za obiskovalce je še posebej zanimiva veččutna stalna razstava, kjer si lahko ogledajo mejnike slovenske lutkovne umetnosti in se tudi preizkusijo v lutkovnih veščinah, ob posebnih terminih pa so na sporedu tudi najstarejše lutkovne predstave.   

Tehniški muzej Slovenije (Bistra pri Vrhniki)

Tehniški muzej Bistra je namenjen zaščiti slovenske tehnične dediščine in hrani več kot 16.000 muzejskih predmetov z različnih področij, le manjšina pa je na ogled. Če vaše otroke zanimajo tehnika in nenavadni predmeti, je to prava izbira za izlet, zagotovo pa bo vsakdo našel nekaj zase. Zanimivo za celo družino.  

Vstopnina: predšolski otroci brezplačno; otroci, dijaki, študentje 3 evre; odrasli 4,5 evre

ZOO Park Rožman (Horjul)

Zasebni živalski vrt v bližini Ljubljane, v katerem si lahko ogledate več kot 50 živali. Včasih je bil zavetišče za ranjene, bolne in osirotele živali, danes pa predstavlja priložnost za nekaj drugačnih in zanimivih trenutkov.

Vstopnina: odrasli 5 evrov, otroci, 3 evre. 

Hiša eksperimentov (Ljubljana)

V Hiši eksperimentov bodo prišli na svoj račun mladi nadobudni znanstveniki, raziskovalci in vsi tisti, ki se radi igrajo. Seznanili se bodo z zanimivi znanstvenimi eksperimenti in fizikalnimi zakoni, ob katerih se bodo zabavali in tudi marsičesa naučili. 

Vstopnina: 5-99 let (6 evrov)


Lumpi park (Ljubljana)

V Lumpi parku obljubljajo zabavo za velike in majhne otroke. Napihljiva igrala, avtomobilčki, drča, trampolin, bazen z motornimi čolnički … in še veliko kratkočasnega početja. V parku lahko otroci skozi igro razvijajo svoje spretnosti in ustvarjalnost.

Vstopnina: otroci do 2 let brezplačno; otroci 2 do 14  let 4 evre; za nekatere dejavnosti potrebujete dodaten žeton.

Pravljični gozd (Logarska dolina) – od 1. maja dalje

V pravljičnem gozdu boste srečali pravljične junake iz 35 pravljic (lesene hiške, lesene podobe junakov, različni predmeti iz pravljic), seveda boste lahko pravljico tudi prebrali. Vsebina pravljic pa je povezana s senzorično oziroma motorično nalogo in z učno vsebino o gozdu.

Vstopnina: otroci od 2. leta 2,5 evra; odrasli od 15. leta 3,5 evra

Pustolovski park Postojna

Če si želite dan pustolovščin in zabave, ga boste našli v Pustolovskem parku Postojna. Čaka vas gozdna avantura, ko se boste prebijali prek mostov, mrež, vrvi, žic … Nekajurna zabava za vso družino zagotovljena. Za vse, višje od 120 cm in starejše od 4. let.

Vstopnina: otroci do 7 let 10 evrov; otroci do 15 let 15 evrov, odrasli 19 evrov

Poletni park Krvavec

Park Krvavec ponuja obilo možnosti za igro in sprostitev, pa tudi razburljive trenutke – plezalni stolp, trampolin, slackline, frizbi golf, spust s tubo, gorski gokart, lokostrelstvo, spust s skiroji ali z gorskim kolesom.

Cenik TUKAJ